Our Menus - Le Calife
Friday 14 April 2017

Our Menus

Our Menus
Menu Saints-Pères
67€
Menu includes a two-hour cruise in Paris historical centre, an aperitif and the meal (a starter, a main course and a dessert). Drinks are not included.

Aperitifs

Glass of Champagne & Appetizer
 
Coupe de Champagne & Mise en bouche

Starters

Salmon tartare with seaweed flakes
 
Salmon, seaweed bouquet, olive oil, lime, dill
Tartare de saumon et ses paillettes d'algues
Saumon, bouquet d'algues, huile d'olive, citron vert, aneth
"Gourmet" salad with foie gras slithers
 
Smoked duck breast, foie gras, gizzards, pine nuts, mixed salad leaves
Salade gourmande aux copeaux de foie gras
Magret de canard fumé, foie gras, gésiers confits, pignons, mesclun
Warm goats cheese in crisp flaky pastry with honey
Feuille VG
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
MilkMilk
 
Warm goats cheese, mixed salad leaves, walnuts, honey
Croustillant de chèvre chaud au miel
Feuilleté de chèvre chaud sur lit de salade, miel, noix

Main Courses

Fillet of sea bass with white tarragon sauce
 
Wild rice and seasonal vegetables
Filet de bar grillé et beurre blanc à l'estragon
Riz sauvage et légumes de saison
Thick-cut rump steak with Sichuan pepper sauce
 
Served with roast marjoram potatoes and crisp seasonal vegetables
Pavé de cœur de rumsteak au poivre de Sichuan
Pommes de terre rôties au four, légumes de saison croquants
Roast guinea fowl in wild mushroom sauce
 
Served with herbed potatoes and roast apple
Suprême de pintade forestière
Sauce forestière aux herbes aromatiques, duo de pommes
Grilled marinated seasonal vegetables in puff pastry
Feuille VG
 
Served with almonds, lime, ginger, tamari
Feuilleté aux légumes de saison confits
Servi avec des amandes, citron vert, gingembre, tamari

Gourmet Moment

Chocolate delight,
Feuille VG
 
Chocolate cake, custard, gingerbread ice-cream
Fondant au chocolat,
Crème anglaise, glace au pain d'épices
Apple crisp with caramel
Feuille VG
 
Fresh apples in phyllo pastry with savoury caramel ice-cream
Craquant de pomme
Feuilleté de pommes, glace caramel au sel de Guérande
Menu Grand Palais
108€
Menu includes a two-hour cruise in Paris historical centre, an aperitif and the meal (a starter, a main course, cheese and a dessert). Drinks are not included.

Aperitifs

Glass of Champagne & Appetizer
 
Coupe de Champagne & Mise en bouche

Starters

Ayurvedic salad
Feuille VG
 
Avocado, mango, walnuts, ginger, arugula salad, mango chutney
Salade Ayurvédique
Avocat, mangue, noix, gingembre, roquette, chutney aux mangues
Grilled prawns with gomasio
 
Prawns served with zucchini-mango salad and lime sauce
Gambas grillées au gomasio
Gambas, salade de courgette-mangue, sauce en filet de citron vert
Chanterelles and foie gras in puff pastry
 
Yellow bell pepper coulis and morel sauce
Feuilleté aux girolles et foie gras chaud
Coulis de poivron jaune et sauce aux morilles
Grilled vegetable tart and spicy tomato rougail
Feuille VG
 
Seasonal grilled vegetables, arugula salad, rougail, Parmesan
Tarte fine aux légumes grillés et rougail tomates
Légumes de saison grillés, roquette, rougail, Parmesan

Main Courses

Fresh fish from the market with orange sauce
 
Turbot or Saint-Pierre depending on availability, wild rice, crisp seasonal vegetables
Poisson de la marée au beurre d'orange
Turbot ou Saint-Pierre selon l'arrivage, beurre d'orange, riz sauvage
Fillet of duck breast with honey
 
Pureed celeriac, seasonal vegetables
Magret de canard au miel
Écrasé de céleri-rave, légumes de saison
Roast marinated shoulder of lamb with vegetables
 
The Chef's speciality and the Captain's favourite !
Épaule d'agneau confite
Spécialité du Chef, le plat du Capitaine !

Cheese

Selection of fine cheeses
 
Assiette de fromages affinés

Gourmet Moment

Chocolate lava cake,
Feuille VG
 
Custard, Madagascar vanilla ice-cream
Moelleux au chocolat,
Crème anglaise, glace vanille de Madagascar
Iced nougat with a shot of Cointreau
Feuille VG
 
Iced nougat, nougatine, mango sauce, ginger caramel
Nougat glacé et sa lampée de Cointreau
Nougat glacé, nougatine, coulis de mangue, caramel au gingembre
Upside-down apple tart with a mesure of Calvados
Feuille VG
 
Apples, served with a savoury caramel ice-cream
Tarte Tatin caramélisée et son verre de Calvados
Pommes, glace caramel au sel de Guérande, caramel laitier
Tiramisu from the tropics with red berry coulis
Feuille VG
 
Tiramisu exotique au coulis de fruits rouges
Fresh fruit salad with a shot of "Ratafia"
Feuille VG
 
Coupe de fruits frais et son verre de Ratafia