Our Menus - Le Calife
Sunday 12 November 2017

Our Menus

Our Menus
Menu Saints-Pères
67€
Menu includes a two-hour cruise in Paris's historical centre, an aperitif and the meal (a starter, a main course and a dessert). Drinks are not included.

Aperitifs

Glass of Champagne & Appetizer
 
Coupe de Champagne & Mise en bouche

Starters

The Chef's gravlax salmon
Présence d'allergènes
FishFish
MilkMilk
 
Sweet and savoury salmon fillets, flavoured with berries, herbs, beetroot and citrus fruits
Gravlax de saumon du Chef
"Gourmet" salad with foie gras slithers
Présence d'allergènes
GlutenGluten
NutsNuts
 
Smoked duck breast, foie gras, gizzards, pine nuts, mixed salad leaves
Salade gourmande aux copeaux de foie gras
Magret de canard fumé, foie gras, gésiers confits, pignons, mesclun
Warm goats cheese in crisp flaky pastry with honey
Feuille VG
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
MilkMilk
NutsNuts
 
Warm goats cheese, mixed salad leaves, walnuts, honey
Croustillant de chèvre chaud au miel
Feuilleté de chèvre chaud sur lit de salade, miel, noix

Main Courses

Fillet of sea bass with white tarragon sauce
Présence d'allergènes
EggsEggs
FishFish
 
Wild rice and seasonal vegetables
Filet de bar grillé et beurre blanc à l'estragon
Riz sauvage et légumes de saison
Thick-cut rump steak with Sichuan pepper sauce
 
Served with roast marjoram potatoes and crisp seasonal vegetables
Pavé de cœur de rumsteak au poivre de Sichuan
Pommes de terre rôties au four, légumes de saison croquants
Guinea fowl supreme
 
Mushrooms sauce with herbs, potatoes and roast apple
Suprême de pintade
Sauce champignons aux herbes aromatiques, duo de pommes

Gourmet Moment

The famous iced nougat
Feuille VG
Présence d'allergènes
EggsEggs
MilkMilk
 
Nougatine, raspberry coulis, ginger caramel
Le fameux nougat glacé
Crème brûlée
Feuille VG
Présence d'allergènes
EggsEggs
MilkMilk
 
With vanilla, cinnamon and ginger
Crème brûlée
À la vanille, cannelle et gingembre
Apple crisp with caramel
Feuille VG
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
MilkMilk
 
Fresh apples in phyllo pastry with savoury caramel ice-cream
Craquant de pomme
Feuilleté de pommes, glace caramel au sel de Guérande
Menu Grand Palais
108€
Menu includes a two-hour cruise in Paris's historical centre, an aperitif and the meal (a starter, a main course, cheese and a dessert). Drinks are not included.

Aperitifs

Glass of Champagne & Appetizer
 
Coupe de Champagne & Mise en bouche

Starters

Ayurvedic salad
Feuille VG
Présence d'allergènes
NutsNuts
 
Avocado, mango, walnuts, ginger, arugula salad, mango chutney
Salade Ayurvédique
Avocat, mangue, noix, gingembre, roquette, chutney aux mangues
Grilled prawns with gomasio
Présence d'allergènes
ShellfishShellfish
SoySoy
SesameSesame
 
Prawns served with zucchini-mango salad and lime sauce
Gambas grillées au gomasio
Gambas, salade de courgette-mangue, sauce en filet de citron vert
Chanterelles and foie gras puff pastry
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
MilkMilk
 
Green asparagus and morel sauce
Feuilleté aux girolles et foie gras
Sauce aux morilles et asperges vertes
Grilled vegetable tart and spicy tomato rougail
Feuille VG
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
MilkMilk
 
Grilled seasonal vegetables, arugula salad, rougail, Grana padano
Tarte fine aux légumes grillés et rougail tomates
Légumes de saison grillés, roquette, rougail, Grana padano

Main Courses

Beef fillet à la Rossini
 
Beef fillet, pan-seared foie gras, Rossini sauce, Dauphinoise potatoes, chopped vegetables
Filet de bœuf Rossini
Roasted turbot fish with orange butter sauce
Présence d'allergènes
FishFish
MilkMilk
 
Turbot, orange butter sauce, wild rice, ratatouille
Turbot rôti au beurre d'orange
Turbot, beurre d'orange, riz sauvage, ratatouille
Fillet of duck breast with honey
 
Celeriac mousseline, chopped vegetables
Magret de canard au miel
Mousseline de céleri-rave, petits légumes
Roast marinated shoulder of lamb with vegetables
 
The Chef's speciality and the Captain's favourite !
Épaule d'agneau confite
Spécialité du Chef, le plat du Capitaine !
Giant pesto Ravioli
Feuille VG
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
MilkMilk
 
Grilled zucchini, eggplants and bell peppers, artichokes, Neapolitan sauce and pesto
Ravioli Géant au pesto

Cheese

Selection of fine cheeses
Présence d'allergènes
MilkMilk
 
Assiette de fromages affinés

Gourmet Moment

Chocolate lava cake,
Feuille VG
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
MilkMilk
 
Custard, Madagascar vanilla ice-cream
Moelleux au chocolat,
Crème anglaise, glace vanille de Madagascar
Upside-down apple tart with a mesure of Calvados
Feuille VG
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
MilkMilk
 
Apples, served with a savoury caramel ice-cream
Tarte Tatin caramélisée et son verre de Calvados
Pommes, glace caramel au sel de Guérande, caramel laitier
Fresh fruit salad with a shot of "Ratafia"
Feuille VG
 
Coupe de fruits frais et son verre de Ratafia
Paris lemon cheesecake
Feuille VG
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
MilkMilk
 
Speculoos biscuit, lemon cream, dash of limoncello and lemon sorbet
Le Paris cheesecake au citron
Traditional tiramisu
Feuille VG
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
MilkMilk
NutsNuts
 
Sponge fingers marinated in coffee and amaretto, smooth mascarpone cream and dark chocolate chips
Tiramisu traditionnel