Notre Carte Restaurant (English) - Le Zimmer
Thursday 09 August 2018

Notre Carte Restaurant

Notre Carte Restaurant
Set menu
20€
Formule
Green pea cappuccino, light cumin cream
Cappuccino de petits pois, crème légère au cumin
or
Country terrine from Mas' in Cantal
Terrine de campagne de la Maison Mas dans le Cantal
or
Deviled egg with crab
Œuf mimosa au crabe
and
Sea bass fillet, virgin sauce and Sicilian Caponata
Filet de bar, sauce vierge et Caponata sicilienne
or
Guinea fowl supreme tarragon cream, sweet potato mash
Suprême de pintade crème d'estragon, purée patates douces
or
Pasta with smoked salmon and dill
Pâtes au saumon fumé et à l'aneth

Starters

9
Green pea cappuccino, light cumin cream
Cappuccino de petits pois, crème légère au cumin
9
French onion soup
Soupe à l’oignon gratinée
10
Sashimi-style loin of smoked salmon
and black radish salad with wasabi
Dos de saumon fumé façon sashimi
et salade de radis noir au wasabi
9
Country terrine from Mas' in Cantal
Terrine de campagne de la Maison Mas dans le Cantal
9
Deviled egg with crab
Œuf mimosa au crabe
11,9
6 wild Burgundy snails
Les 6 escargots sauvages de Bourgogne
22
12 wild Burgundy snails
Les 12 escargots sauvages de Bourgogne
18
"Homemade" duck foie gras and its toasts
Foie gras de canard "maison" et ses toasts
11
Small chicken and vegetable spring rolls, sweet and sour sauce
Petits nems de poulet et légumes, sauce aigre douce

« Qui l'eût cru ? »

18.9
Salmon tataki and vinegared rice
Tataki de saumon et riz vinaigré
18,9
Steak tartares of "Aubrac or Salers" beef
- Classic
- Venetian (tomato, olive, pesto, parmesan, spring onion)
Tartares de bœuf à la viande "race Aubrac ou Salers"
18,9
Beef carpaccio, pesto, rocket and mushrooms, fries
Carpaccio de bœuf, pesto, roquette et champignons, frites
18.9
Octopus carpaccio, fennel salad
Carpaccio de poulpe, salade de fenouil

Fish

18.9
Calamari with bell pepper and risotto
Calamars au poivron et risotto
18.5
Sea bass fillet, virgin sauce and Sicilian Caponata
Filet de bar, sauce vierge et Caponata sicilienne
22.9
Thick fillet of yellow pollack, glazed carrots and pesto
Pavé de lieu jaune, carottes glacées et pesto

Meat

29
Zimmer-style beef fillet, dauphinoise potatoes
Filet de bœuf façon Zimmer, gratin dauphinois
18.9
Prime cut of Angus beef with peppercorn, fries
Onglet d'Angus au poivre, frites
26
French calf's liver with parsley, mashed potatoes
Foie de veau français persillé, écrasé de pommes de terre
19.9
AAAAA labelled chitterlings sausage, old-style mustard, fries
Andouillette AAAAA, sauce moutarde à l'ancienne, frites
17.9
Guinea fowl supreme tarragon cream, sweet potato mash
Suprême de pintade crème d'estragon, purée patates douces
17.9
Cheeseburger in our fashion
beef, crispy bacon, onion, parmesan, cocktail sauce, tomato, rocket
Cheeseburger à notre façon

Pasta

15
Pasta with smoked salmon and dill
Pâtes au saumon fumé et à l'aneth

And more

11.5
Kid's menu upon request
Menu enfant sur demande
12
Plate of Sicilian Caponata
Assiette de Caponata sicilienne

Snack: serves one or many sharers

15
Charcuterie board from Mas' in Cantal
cured ham, terrine, dried sausage, chorizo
Planche de charcuterie de la Maison Mas dans le Cantal
jambon sec, terrine, saucisse sèche, chorizo
15
Mixed board
cured ham, terrine, Comté, Camembert
Planche mixte
jambon sec, terrine, Comté, Camembert
13
"Layered Manchego",
a Zimmer's specialty to discover:
Spanish cheese, artichoke heart, cured ham,
all lightly seared and served on a bed of lettuce
Le « Pressé de Manchego »,
une spécialité du Zimmer à découvrir :
10
Ham and cheese toastie or Ham, cheese and egg toastie, lettuce
Croque Monsieur ou Croque Madame, salade verte
11
Small chicken and vegetable spring rolls, sweet and sour sauce
Petits nems de poulet et légumes, sauce aigre douce
14.5
Smoked salmon bagel
Bagel au saumon fumé

Salads

14.5
Niçoise
Lettuce, tomatoes, celery, onions, radish, tuna, anchovies
Niçoise
14,5
Caesar
crispy chicken, hard-boiled egg, cos lettuce, croûtons
César
14.5
Vegan Bowl
Avocado, tomato, onion, cucumber, radish, pumpkin seeds, bulgur, chick peas
Vegan Bowl
14.5
Thai
shrimps, green papaya, carrots, coriander, spring onion, Thai basil
Thaï

Cheese

7,9
Sainte Maure fresh goat cheese
Chèvre frais Sainte Maure
7,9
A.O.C raw milk Camembert
Camembert A.O.C. au lait cru
7,9
Matured Comté
Comté affiné
10,9
Three-cheese plate
Assiette de trois fromages

Pastries

9
One large profiterole
Une belle profiterole
9
Tart Tatin, and its little fresh cream pot
Tarte Tatin, avec son petit pot de crème fraîche
9
Raspberry crème brûlée
Crème brûlée aux framboises
9
Chocolate lava cake,
vanilla ice cream and salted butter caramel
Moelleux au chocolat,
glace vanille et caramel au beurre salé
9
Lime cheesecake and red fruit coulis
Cheesecake au citron vert et coulis de fruits rouges
9
Strawberry Pavlova
Pavlova aux fraises
8
Fresh fruit salad
Salade de fruits frais
8
Diet fromage blanc, red fruit coulis
Fromage blanc light, coulis de fruits rouges
9
Gourmet Coffee
Café Gourmand
9
Tea with gourmet desserts
Thé Gourmand
10
Irish coffee
(Hot Irish whiskey, coffee and homemade chantilly cream)
Irish coffee

Ice creams

9
Tango Mango
Fresh kiwi and pineapple, raspberry sorbet, mango sorbet and chantilly cream
Tango Mango
Kiwi et ananas frais, sorbet framboise, sorbet mangue et chantilly
9
Lolita
Fresh fruit salad, raspberry sorbet, passion fruit sorbet, red fruit coulis and chantilly cream
Lolita
9
Tropical
Lime sorbet, passion fruit sorbet, mango sorbet, exotic fruit coulis and chantilly cream
Tropicale

The famous Berthillon ice creams

11,5
Your choice of two flavours:
Salted butter caramel, dark chocolate, white chocolate, honey nougat,
mocha, blackcurrant, raspberry, vineyard peach, pear, passion fruit, mango
2 parfums au choix :

Homemade Crepes

8,5
Salted caramel
Caramel au beurre salé
8,5
Hot chocolate
Chocolat
8,5
Selection of French jams
Sélection de confitures françaises
8,5
Whipped cream
Chantilly
13,5
Flamed with Grand Marnier
Flambée au Grand Marnier

Red Wines

75cl
37,5cl
 
Côte de Bourg AOC
27
Château de Barbe
 
Lussac Saint Emilion AOC
28
15
Grand Ricombre
 
Haut Médoc AOC
37
Victoria II
 
Pauillac AOC
48
Harmonie de Fonbadet, Second vin du Château Fonbadet
 
Saint-Julien AOC
55
Les Fiefs de Lagrange, Second vin du Cru Classé Château Lagrange
 
Saint-Estèphe AOC
62
Les pèlerins Lafon-Rochet, Second vin du Château Lafon-Rochet
 
Croze Hermitage AOC
39
Chante Passo
 
Hautes Côtes de Nuits AOC
42
David Duband
 
Brouilly AOC
29
15
Réserve de Beauvoisie
 
Sancerre AOC
35
Domaine Doudeau Léger
Bio Européen
Bourgueil AOC
29
C. & Pierre Breton « Trinch »
 
Chili - Terra Noble
34
Merlot

White Wines

75cl
37,5cl
 
IGP Pays d'Oc
27
Le Sudiste, Chardonnay
 
Alsace AOC
29
Hans Schaeffer Riesling
 
Alsace AOC
28
14,5
Hans Schaeffer Gewurztraminer
 
Bourgogne Aligoté AOC
27
Les Planchants
 
Petit Chablis AOC
37
Olivier Savary
 
Sancerre AOC
35
Domaine Doudeau Léger
 
Pouilly fumé AOC
37
Domaine Bruno Blondelet
 
Monbazillac AOC
31
Château La Cadière

Rosé Wines

75cl
37,5cl
 
Alsace AOC
29
Pinot Noir
 
Côtes de Provence AOC
26
14,2
Celliers de Ramatuelle
Bio Européen
Côtes de Provence Cru classé AOP
39
Château Sainte Marguerite « M »

Champagnes AOC

75cl
12cl
 
Mumm Cordon Rouge Brut
70
11,9
 
Marcoult Brut
60
9,9
Médaille d’Or au Concours Général Agricole 2014 et 2015
 
Veuve Clicquot
95

Waters

75cl
33cl
 
Evian, Badoit verte, Badoit rouge
7,9
5,5

Wines by the glass & carafes

Red Wines

50cl
25cl
14cl
13
7
4,9
Côtes du Rhône AOC
15
8
5,9
Bordeaux, Graves AOP
15
8
5,9
Brouilly AOC
Réserve de Beauvoisie
19
10
6,5
Sancerre AOC
Domaine Doudeau Léger
24
13
7,5
Haut Médoc AOC
Victoria II
28
15
8,9
Croze Hermitage AOC
Chante Passo
29
18
9,9
Hautes Côtes de Nuits AOC
David Duband
19
10
6,5
Chili - Terra Noble
Merlot

White Wines

13
7
4,9
IGP Pays d'Oc
Le Sudiste, Chardonnay
15
8
5,9
Petit Chablis AOC
Olivier Savary
15
8
5,9
Alsace AOC
Hans Schaeffer Riesling
15
8
5,9
Bourgogne Aligoté AOC
Les Planchants
19
10
6,5
Sancerre AOC
Domaine Doudeau Léger
19
10
6,5
Pouilly fumé AOC
Domaine Bruno Blondelet
19
10
6,5
Monbazillac AOC
Château La Cadière

Rosé Wines

13
7
4,9
Côtes de Provence AOC
Celliers de Ramatuelle
24
13
7,5
Côtes de Provence Cru classé AOP
Château Sainte Marguerite « M »
Les carafes ne sont servies que pour le restaurant

Whiskies

4cl
11
Jack Daniel’s (Bourbon du Tennessee)
11
Four Roses (Bourbon du Kentucky)
9,8
Ballantine’s (Scotch)
12
Chivas Regal (Scotch)
11
Jameson (Irish)
12
Nikka black (Blended pure malt du Japon)
9,8
Johnny Walker Red Label (Single malt)
12
Glenfiddich 12ans (Single malt des Highlands)

Liquors

4cl
9,8
Gin, Vodka, Tequila, Rhum
11
Vodka Zubrowska
11
Armagnac
11
Cognac Rémy Martin VSOP
11
Marc de Gewurztraminer
11
Calvados « Vieille Réserve »
11
Poire Williams
11
Vieille prune
11
Prune quetsche
11
Prune mirabelle
11
Framboise
9,8
Bailey's
9,8
Amaretto
9,8
Cointreau
9,8
Grand Marnier « Cordon Rouge »
7,5
Get 27
2,7
Accompagnement soda

Aperitifs

5,9
White wine kir (Chardonnay)
Kir vin blanc (Chardonnay)
11,9
Glass of Champagne
Mumm Cordon Rouge Brut
Coupe de Champagne
Mumm Cordon Rouge Brut
9,9
Glass of Champagne
Marcoult Brut Médaille d’Or au Concours Général Agricole 2014 et 2015
Happy Hours : 7€
Coupe de Champagne
Marcoult Brut Médaille d’Or au Concours Général Agricole 2014 et 2015
11,9
Royal Kir
Kir Royal
9,5
Américano Maison
5,9
Anis, Suze, Lillet blanc
6,9
Martini rouge ou blanc, Campari
6,9
Muscat Beaumes de Venise
6,9
Porto rouge ou blanc

Cocktails

With alcohol

9,9
Spritz
Happy Hours : 7€
Apérol, Prosecco, Sparkling water
9,9
Mojito
Happy Hours : 7€
Rum, fresh mint, lime, cane sugar, soda
9,9
Caïpirinha
Happy Hours : 7€
Cachaça, cane sugar, lime, crushed ice
9,9
Black Russian
Vodka, Kalhua
9,9
Cosmopolitan
Vodka, Cointreau, cranberry juice, lemon juice
9,9
Raspberry Collins
Gin, crushed raspberries, lemon juice, soda
9,9
Bloody Mary
Vodka, tomato juice, freshly-squeezed lemon
9,9
Piña Colada
Rum, coconut milk, pineapple juice
9,9
Napoléon III
Vodka, peach cream liqueur, Champagne and fresh red fruit
10
Irish Coffee
Hot Irish whiskey, coffee, whipped cream

Alcohol-free

9,9
Virgin Colada
Coconut milk, pineapple juice, fresh banana
9,9
Milk-shakes
Chocolate, strawberry or vanilla ice cream, fresh banana, milk
9,9
Florida
Happy Hours : 7€
Freshly-squeezed lemon, pineapple juice, strawberry syrup
9,9
Barbara
Happy Hours : 7€
Freshly-squeezed orange, grapefruit and lemon, grenadine syrup
9,9
Apple Mojito
Happy Hours : 7€
Fresh mint, lime, apple juice and crushed ice

Smoothies

9,9
Raspberry smoothie
45cl
Fresh fruit: raspberry, diet French yoghurt, mango juice
Smoothie framboise
45cl
9,9
Kiwi passion fruit smoothie
45cl
Fresh fruit kiwi, mango sorbet, passion fruit and pineapple juice
Smoothie kiwis passion
45cl
9,9
Mango pineapple smoothie
45cl
Fresh fruit mango pineapple, diet French yoghurt, mango juice
Smoothie mangue ananas
45cl

Soft Drinks

5,5
Fruit juices and nectars
25cl
apple, pineapple, apricot, mango, passion fruit, tomato, orange, guava, cranberry
Jus de fruits et nectars
25cl
pomme, ananas, abricot, mangue, passion, tomate, orange, goyave, cranberry
5,5
Coca-Cola, Limonade, Evian, Badoit rouge, Perrier
33cl
5,5
Schweppes, Orangina, Nestea
25cl
5,5
Sweet cider
27,5cl
Cidre doux
27,5cl
5,9
Squeezed fruit juices
oranges lemons (2 pieces) or grapefruit (1 piece)
Fruits pressés
3,5
Plain or flavoured cold milk
30cl
Lait froid ou aromatisé
30cl
5,9
Homemade iced tea with fresh mint, Iced coffee
30cl
Thé glacé Maison à la menthe fraîche, Café frappé
30cl
6,5
Iced cappuccino
30cl
Cappuccino frappé
30cl

Beers

Draught Beer

5,5
Heineken, Affligem, Edelweiss
25cl
11
Heineken, Affligem, Edelweiss
50cl
Happy Hours : 7€

Bottled Beer

6,9
1664, Pelforth brune (France)
33cl
7,3
Corona (Mexique), Adelscott, Desperados (France)
33cl
6,9
Kronenbourg (bière sans alcool, France)
25cl