Carte Automne 2018

Carte Automne 2018

Starters

"Homemade" Scottish lightly smoked salmon
28€
Tartare de betteraves et Granny Smith, crème de raifort
Marbled duck foie gras, smoked duck breast fillet and artichokes
32€
Velours d’artichauts, éclats de noisettes torréfiés
Ravioles de Romans in chicken broth
26€
ceps, girolles and wild mushrooms
Wild game and duck foie gras paté en croûte
19€
Chutney de figues aux épices
Finely chopped sea bream and scallops
35€
greek-style cauliflower with fres coriander

Main Courses

Seafood

Lyon-style pike quenelles with Newburg sauce
35€
grilled basmati rice
"Bonne Femme" sole fillets
46€
mussels, shellfish and autumn root vegetables
Striped red mullet fillets
43€
saffron potatoes, candied fennel, provençale bouillabaisse sauce
Grilled turbot
105€
à partager pour 2 personnes (selon arrivage)
beurre blanc, baby spinachand creamy mashed potatoes

Le Végétal

Wild mushrooms and autumn vegetables in a pastry sealed pot
29€
Ardèche chestnut emulsion

Meats

Spécialité TB
Roasted leg of lamb from our regions
39€
slices in front of you
"Maison Rostang" potato gratin
Spécialité TB
Foyot veal chop, tangy veal juice
46€
chanterelle and Brussel sprout fricassée, Ardèche chestnut slivers
Salers beef tartare seasoned to your taste
35€
Frites et salade mesclun
Roasted beef fillet, Dijon mustard jus
43€
mashed "zingara" chard, tangy shallot compote
Poultry from Bresse PDO with fresh tarragon cream
38€
grilled basmati rice

Desserts

Salad & Cheeses

Mesclun salad mix seasoned to your taste
13€
live oil from Provence, sherry or balsamic vinegar
Platter of matured cheeses from iour regions
18€

Desserts

Spécialité TB
Rum baba
18€
"homemade" citrus punch, chantilly cream
A crispy cigar made with la Havana tobacco
18€
XO Hennessy cognac airy cream
Vanilla ice cream profiteroles
18€
Guanaja dark chocolate sauce
served in a chocolatière
An omelette surprise flambéed in Chartreuse Episcopale liqueur
36€
à partager pour 2 personnes
vanilla and chocolate ice cream
Granny Smith apple crémeux
18€
a runny centre made from shiso apple, breton shortbread and hazelnuts
Roasted pineapple perfumed with cardamom and lemongrass
18€
crispy Gavotte biscuit
Gourmet coffee or tea
18€
"Rostang" small pot of chocolate cream, lemon meringue tartlet, small rum baba

Hot Drinks

Coffees & Teas
Le Train Bleu has selected the « Grands Crus Nespresso » for you
to enjure the best of qualities and incomparable aromatic richness.

Les Grands Crus

Ristretto Origin India :
6€
spicy intensity (intensity 10)
Ristretto :
6€
intense and persistent (intensity 9)
Espresso Forte :
6€
smooth and balanced (intensity 7)
Espresso Leggero :
6€
light and refreshing (intensity 6)
Lungo Forte :
6€
elegantly toasted (intensity 4)
Espresso Decaffeinato :
6€
compact and strong (intensity 7)

Les Thés Bleus

Oolang au citron vert
13€
Saveur à la fois veloutée et acidulée

Menus

Train Bleu Menu
110€
Served for the whole table – at lunch until 2pm and dinner until 10pm.
Saumon d’Ecosse mi-fumé « maison »
Tartare de betteraves et Granny Smith, crème de raifort
Marbré de foie gras de canard, magret fumé et artichauts
Velours d’artichauts, éclats de noisettes torréfiés
Filets de Sole « bonne femme »
Moules, coquillages et racines d’automne
Éclats de citron de Menton confits, granité citron
Médaillon de veau Foyot, jus de veau acidulé
Fricassée de girolles et choux de Bruxelles, éclats de châtaigne de l’Ardèche
Fromages affinés de nos régions
Baba bouchon au rhum
Punch aux agrumes « maison », crème Chantilly
Menu accompagné de 2 verres de vin ou 2 coupes de champagne (15cl)
au choix parmi la sélection suivante :
Champagne AOC
Ayala
Chablis AOC
Laroche, blanc
Côtes-de-Provence AOP
Côté Presqu’Île de Minuty, rosé
Le Menu PLM - Paris Lyon Méditerranée
65€
Boissons non comprises
Wild game and duck foie gras paté en croûte
Chutney de figues aux épices
or
Ravioles de Romans in chicken broth
ceps, girolles and wild mushrooms
Lyon-style pike quenelles with Newburg sauce
grilled basmati rice
or
Poultry from Bresse PDO with fresh tarragon cream
grilled basmati rice
Cheese platter
Présence d'allergènes
MilkMilk
SulphiteSulphite
or
Vanilla ice cream profiteroles
Guanaja dark chocolate sauce
served in a chocolatière
or
Pastry chef’s sugestion
Traveller's Menu
49€
Served in 45 minutes only at lunchtime
*Menu on offer for a maximum of 12 persons, drinks not included
Roasted leg of lamb from our regions
slices in front of you
"Maison Rostang" potato gratin
Pastry chef’s sugestion
Children’s Menu
20€
Under 12 years old
Your choice of a half portion dish from our menu
(sauf côte de veau et poisson d’arrivage)
Chocolate tart
or
Dish of Ice cream or Sorbets
Fruit juice (from concentrate)
20cl
or
Soda
25cl

Wines

Red wines

75cl
Crozes-Hermitage AOC
63€
Domaine de la Ville Rouge Inspiration
Sancerre AOC
57€
Doudeau Léger

White wines

75cl
Bourgogne Côte Chalonnaise AOC
44€
Chardonnay Millebuis
Crozes-Hermitage AOC
56€
JL Colombo

Rosé wines

75cl
Côtes de Provence AOP
56€
Côté Presqu’île Château Minuty
Net prices – including service of 15% of the price before taxes.
The abuse of alcohol is dangerous for your health,
imbibe with moderation