Carte 2019 (English) - Le Train Bleu

Carte 2019

Carte 2019

Starters

Scottish salmon, slightly home-smoked
Présence d'allergènes
GlutenGluten
FishFish
PeanutsPeanuts
MilkMilk
NutsNuts
MustardMustard
SesameSesame
SulphiteSulphite
28€
beetroot and Granny Smith apple tartare, horseradish cream
Saumon d'Ecosse mi-fumé "maison",
tartare de betteraves et Granny Smith, crème de raifort
Pressed duck foie gras and leg confit,
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
MilkMilk
CeleryCelery
SulphiteSulphite
MolluscsMolluscs
32€
mango chutney, litchi and cardamom
Pressé de foie gras de canard et cuisses confites,
chutney de mangue, litchi et cardamome
Romans Raviolis, roasted langoustines
Présence d'allergènes
GlutenGluten
ShellfishShellfish
EggsEggs
FishFish
SoySoy
MilkMilk
CeleryCelery
MustardMustard
SesameSesame
SulphiteSulphite
26€
shellfish cream, button mushrooms and fresh herbs
Ravioles de Romans et langoustines rôties,
crème de crustacés, champignons bouton et herbes fraîches
Game and duck foie gras pâté en croûte
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
SoySoy
MilkMilk
NutsNuts
CeleryCelery
SesameSesame
SulphiteSulphite
19€
tangy red onion compote
Pâté en croûte de gibier et foie gras de canard,
compotée d'oignons rouges acidulée
Finely chopped sea bream and scallops
Présence d'allergènes
GlutenGluten
ShellfishShellfish
EggsEggs
FishFish
SoySoy
MilkMilk
CeleryCelery
MustardMustard
SesameSesame
SulphiteSulphite
MolluscsMolluscs
35€
greek-style cauliflower with fresh coriander,
olive oil from Provence
Haché menu de dorade et noix de Saint-Jacques,
grecque de chou-fleur et coriandre fraîche,

Main Courses

Seafood

Lyon-style pike quenelles
Présence d'allergènes
GlutenGluten
ShellfishShellfish
EggsEggs
FishFish
SoySoy
MilkMilk
CeleryCelery
MustardMustard
SesameSesame
SulphiteSulphite
35€
with Newburg sauce, grilled basmati rice
Quenelles de brochet à la lyonnaise,
sauce Newburg, riz basmati grillé
Grilled turbot
Présence d'allergènes
EggsEggs
FishFish
MilkMilk
CeleryCelery
SulphiteSulphite
105€
beurre blanc, baby spinach and creamy mashed potatoes
(à partager pour 2 personnes - selon arrivage)
Turbot grillé,
beurre blanc, pousses d'épinards et pommes mousseline

Vegetarian recipe

Winter vegetables in a pastry-sealed pot
Présence d'allergènes
GlutenGluten
ShellfishShellfish
EggsEggs
FishFish
SoySoy
MilkMilk
NutsNuts
CeleryCelery
MustardMustard
SesameSesame
SulphiteSulphite
29€
Ardèche chestnut emulsion
Cocotte lutée de légumes d'hiver,
émulsion de châtaignes de l'Ardèche

Meats

Spécialité TB
Roasted leg of lamb from our regions
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
SoySoy
MilkMilk
39€
sliced in front of you
"Maison Roastang" potato gratin
Gigot d'agneau de nos régions rôti,
servi à la voiture tranche,
Spécialité TB
Foyot veal chop, tangy veal juice
Présence d'allergènes
GlutenGluten
ShellfishShellfish
EggsEggs
FishFish
SoySoy
MilkMilk
NutsNuts
CeleryCelery
MustardMustard
SesameSesame
SulphiteSulphite
46€
Amandine potatoes, spinach shoots with browned butter
Côte de veau Foyot, jus de veau acidulé,
pommes Amandine, tombée de pousses d'épinards au beurre noisette
Salers beef tartare seasoned to your taste
Présence d'allergènes
GlutenGluten
PeanutsPeanuts
CeleryCelery
MustardMustard
SulphiteSulphite
LupinLupin
35€
fries and Mesclun salad
Tartare de boeuf de Salers assaisonné à votre goût,
frites et salade mesclun
Braised beef fillet in its roasting juice
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
FishFish
PeanutsPeanuts
MilkMilk
CeleryCelery
MustardMustard
SulphiteSulphite
43€
pressed "Zingara" chards, tangy shallot compote
Filet de boeuf à la casserole, jus de braisage,
pressé de blettes "Zingara", compotée d'échalotes acidulée

Salad & Cheeses

Mesclun salad mix seasoned to your taste
Présence d'allergènes
SulphiteSulphite
13€
(olive oil from Provence, sherry or balsamic vinegar)
Salade mesclun assaisonnée à votre goût,
(huile d'olive des Baux de Provence, vinaigre de Xérès ou vinaigre balsamique)
Platter of matured cheeses from our regions
Présence d'allergènes
MilkMilk
NutsNuts
18€
Plateau de fromages affinés de nos régions,

Desserts

Spécialité TB
Rum Baba
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
FishFish
MilkMilk
SulphiteSulphite
18€
"homemade" citrus punch, chantilly cream
Baba bouchon au rhum,
punch aux agrumes "maison", crème chantilly
A crispy cigar made with Havana tobacco
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
PeanutsPeanuts
SoySoy
MilkMilk
NutsNuts
CeleryCelery
SesameSesame
SulphiteSulphite
18€
XO Hennessy cognac airy cream
Cigare croustillant fait de tabac de la Havane,
crème aérienne au cognac XO Hennessy
Granny Smith apple crémeux,
Présence d'allergènes
GlutenGluten
ShellfishShellfish
EggsEggs
FishFish
PeanutsPeanuts
SoySoy
MilkMilk
NutsNuts
CeleryCelery
MustardMustard
SesameSesame
SulphiteSulphite
LupinLupin
MolluscsMolluscs
18€
a runny centre made from shiso apple, breton shortbread and hazelnuts
Crémeux de pommes Granny Smith,
coeur coulant pomme-shiso, sablé breton et noisettes
Roasted pineapple perfumed with cardamom and lemongrass
Présence d'allergènes
GlutenGluten
MilkMilk
SulphiteSulphite
18€
crispy gavotte biscuit
Ananas rôti, parfum de cardamome-citronnelle,
gavotte croustillante
Gourmet coffee or tea
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
FishFish
SoySoy
MilkMilk
NutsNuts
18€
"Rostang" small pot of chocolate custard cream, lemon meringue tartlet, small rum baba
Café / Thé gourmand :
An omelette surprise flambéed in Chartreuse Episcopale liqueur
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
PeanutsPeanuts
SoySoy
MilkMilk
NutsNuts
SulphiteSulphite
36€
vanilla and chocolate ice cream (to share between two people)
Omelette suprise flambée à la Chartreuse Episcopale,
crème glacée vanille, chocolat (à partager pour 2 personnes)

Hot Drinks

Coffees & Teas

LES CAFÉS NESPRESSO
6€
Le Train Bleu has selected the « Grands Crus Nespresso » for you
to enjure the best of qualities and incomparable aromatic richness.
Ristretto Origin India
 
Intense and spicy
Ristretto
 
Intense and persistent
Espresso Forte
 
Smooth and balanced
Espresso Leggero
 
Light and refreshing
Espresso Decaffeinato
 
compact and strong
Lungo Forte
 
Elegantly toasted
LES THÉS
10.50€
Thé Ceylan, Darjeeling, Earl Grey, Sencha
 

Menus

Train Bleu Menu
110€
Served for the whole table – at lunch until 2pm and dinner until 10pm.
Le Menu du Train Bleu
Servi pour l’ensemble de la table, au déjeuner jusqu’à 14h et au dîner jusqu’à 22h.
Scottish salmon, slightly home-smoked
Présence d'allergènes
GlutenGluten
FishFish
PeanutsPeanuts
MilkMilk
NutsNuts
MustardMustard
SesameSesame
SulphiteSulphite
beetroot and Granny Smith apple tartare, horseradish cream
Saumon d'Ecosse mi-fumé "maison",
tartare de betteraves et Granny Smith, crème de raifort
Pressed duck foie gras and leg confit,
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
MilkMilk
CeleryCelery
SulphiteSulphite
MolluscsMolluscs
mango chutney, litchi and cardamom
Pressé de foie gras de canard et cuisses confites,
chutney de mangue, litchi et cardamome
Scallops from Port en Bessin
Présence d'allergènes
GlutenGluten
ShellfishShellfish
EggsEggs
FishFish
SoySoy
MilkMilk
CeleryCelery
MustardMustard
SesameSesame
SulphiteSulphite
MolluscsMolluscs
mashed Jerusalem artichokes and duck foie gras,
parmesan emulsion and Port reduction
Noix de Saint-Jacques de Port en Bessin,
écrasé de topinambours et foie gras de canard,
Éclats de citron de Menton confits, granité citron
Foyot veal chop, tangy veal juice
Présence d'allergènes
GlutenGluten
ShellfishShellfish
EggsEggs
FishFish
SoySoy
MilkMilk
NutsNuts
CeleryCelery
MustardMustard
SesameSesame
SulphiteSulphite
Amandine potatoes, spinach shoots with browned butter
Médaillon de veau Foyot, jus de veau acidulé,
pommes Amandine, tombée de pousses d'épinards au beurre noisette
Matured cheeses from our regions
Présence d'allergènes
MilkMilk
NutsNuts
Fromages affinés de nos régions
Rum Baba
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
FishFish
MilkMilk
SulphiteSulphite
"homemade" citrus punch, chantilly cream
Baba bouchon au rhum,
punch aux agrumes "maison", crème chantilly
Menu accompagné de 2 verres de vin ou champagne (15cl)
au choix :
Champagne
Présence d'allergènes
SulphiteSulphite
Coupe de champagne Ayala
Lalande de Pomerol AOC
Présence d'allergènes
EggsEggs
FishFish
SoySoy
SulphiteSulphite
Château la Croix Chaigneau, rouge
Chablis AOC
Présence d'allergènes
EggsEggs
FishFish
SoySoy
Laroche, blanc
Côte de Provence AOC
Présence d'allergènes
EggsEggs
FishFish
SoySoy
SulphiteSulphite
Côté Presqu'île de Minuty, Rosé
Le Menu PLM - Paris Lyon Méditerranée
65€
Drinks not included
Game and duck foie gras pâté en croûte
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
SoySoy
MilkMilk
NutsNuts
CeleryCelery
SesameSesame
SulphiteSulphite
tangy red onion compote
Pâté en croûte de gibier et foie gras de canard,
compotée d'oignons rouges acidulée
or
Romans Raviolis, roasted langoustines
Présence d'allergènes
GlutenGluten
ShellfishShellfish
EggsEggs
FishFish
SoySoy
MilkMilk
CeleryCelery
MustardMustard
SesameSesame
SulphiteSulphite
shellfish cream, button mushrooms and fresh herbs
Ravioles de Romans et langoustines rôties,
crème de crustacés, champignons bouton et herbes fraîches
Lyon-style pike quenelles
Présence d'allergènes
GlutenGluten
ShellfishShellfish
EggsEggs
FishFish
SoySoy
MilkMilk
CeleryCelery
MustardMustard
SesameSesame
SulphiteSulphite
with Newburg sauce, grilled basmati rice
Quenelles de brochet à la lyonnaise,
sauce Newburg, riz basmati grillé
or
Cheese platter
Présence d'allergènes
MilkMilk
SulphiteSulphite
Sélection de fromages
or
or
Pastry chef’s sugestion
La suggestion du pâtissier
Traveller's Menu
49€
Served in 45 minutes only at lunchtime
*Menu on offer for a maximum of 12 persons, drinks not included
Le Menu du Voyageur
Servi en 45 minutes uniquement au déjeuner
Roasted leg of lamb from our regions
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
SoySoy
MilkMilk
sliced in front of you
"Maison Roastang" potato gratin
Gigot d'agneau de nos régions rôti,
servi à la voiture tranche,
Pastry chef’s sugestion
La suggestion du pâtissier
Children’s Menu
25€
Under 12 years old
Le Menu des Enfants
Jusqu’à 12 ans
Your choice of a half portion dish from our menu
(excluding veal chop and turbot)
Plat en demi-portion au choix sur notre carte
(sauf côte de veau et turbot)
Chocolate tart
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
PeanutsPeanuts
SoySoy
MilkMilk
NutsNuts
SesameSesame
Tartelette au chocolat
or
Assiette de glaces ou sorbets
Jus de fruits (20cl, à base de concentré)
or
Soda (25cl)

Wines

Red wines

75cl
Crozes-Hermitage AOC
Domaine de la Ville Rouge Inspiration
Sancerre AOC
Doudeau Léger

White wines

75cl
Bourgogne Côte Chalonnaise AOC
Chardonnay Millebuis
Crozes-Hermitage AOC
JL Colombo

Rosé wines

75cl
Côtes de Provence AOP
Côté Presqu’île Château Minuty
Net prices – including service of 15% of the price before taxes.
The abuse of alcohol is dangerous for your health,
imbibe with moderation