Carte Restaurant (English) - Le Parisien
Tuesday 27 October 2020

Carte Restaurant

Carte Restaurant
La Carte

Starters

8.00
Duck spring rolls
4 pieces
Les nems de canard
4 pièces
8.50
Creamy courgette soup
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
MilkMilk
ricotta and bodega ham gnocchi
Velouté de courgettes
gnocchi ricotta et jambon bodega
8.50
Baby leaf mesclun
Parmesan shavings
Mesclun jeunes pousses
copeaux de Parmesan
9.00
Salmon and coleslaw ceviche
Ceviche de saumon et coleslaw
9.00
Small cold meat platter
from "Maison Garcia"
La petite planche de charcuterie
"Maison Garcia"
12.00
Gravlax salmon
cucumber - granny smith tzatziki
Saumon gravlax
tzatziki concombre - granny smith
14.00
Octopus salad, mini ratatouille
tomato - strawberry gaspacho
Salade de poulpes, mini ratatouille
gaspacho tomates - fraises
15.00
Duck foie gras
tomato - strawberry chutney, black olives and arugula salad
Foie gras de canard
chutney tomates - fraises, olives noires et roquette

Main Courses

19.50
Half a home-made "Samaran" duck magret
smoked eggplant caviar, snacked polenta and black olives
Demi-magret de canard maison "Samaran"
caviar d'aubergine fumé, polenta snackée et olives noires
18.00
Italian Burger
sourdough charcoal bread, minced beef patty, tomato, coppa and mozzarella
Burger Italien
17.50
Hand-cut "Aubrac" beef tartare
raw or seared, fries and mesclun
Tartare de bœuf "Aubrac" au couteau
cru ou aller-retour, frites et mesclun
18.00
Salmon and coleslaw ceviche
Ceviche de saumon et coleslaw
18.00
Octopus salad, mini ratatouille
tomato - strawberry gaspacho
Salade de poulpes, mini ratatouille
gaspacho tomates - fraises
23 / 28
Rib steak (350gr / 500gr)
béarnaise or barbecue sauce, homemade fries and mesclun
L'entrecôte 350g / 500g
sauce béarnaise ou barbecue, frites maison et mesclun
The Chef's Special
check the board
Suggestion du Chef
voir ardoise
Fish from the market
check the board
Poisson du marché
voir ardoise
24.00
Fillet of gilthead sea bream
poke bowl with quinoa, green pea foam, pomelo and feta cheese
Filet de daurade royale
poke bowl quinoa, espuma petits pois, pomelos et feta
25.00
"Aubrac" prime beef steak, foie gras slivers
tarbais bean hummus, sauce vierge with pepper and Espelette pepper and rocket pesto
Pavé de bœuf "Aubrac", copeaux de foie gras
houmous de tarbais, vierge poivron - Espelette et pesto de roquette

Salads

16.00
Cæsar salad with grilled chicken
mesclun, garlicky croutons, grilled chicken, parmesan slivers,
soft-boiled egg, Cæsar sauce
Cæsar au poulet grillé
16.00
Thaï with marinated beef
mesclun, marinated raw beef, vegetable julienne,
peanuts, ginger, noodles
Thaï au bœuf mariné

Cheese

9.00
Cheese plate
from "Maison Xavier"
Assiette de fromages
"Maison Xavier"

Home-made Desserts

7.00
Selection from the window
Au choix en vitrine
Menu
Starter + Main course + Dessert
29.00
Entrée + Plat + Dessert

Starters

Salmon and coleslaw ceviche
Ceviche de saumon et coleslaw
Creamy courgette soup
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
MilkMilk
ricotta and bodega ham gnocchi
Velouté de courgettes
gnocchi ricotta et jambon bodega
Baby leaf mesclun
Parmesan shavings
Mesclun jeunes pousses
copeaux de Parmesan

Main Courses

Half a home-made "Samaran" duck magret
smoked eggplant caviar, snacked polenta and black olives
Demi-magret de canard maison "Samaran"
caviar d'aubergine fumé, polenta snackée et olives noires
Salmon escalope
poke bowl with quinoa, green pea foam, pomelo and feta cheese
Escalope de saumon
Ricotta raviole, basil emulsion
Zucchini julienne
Raviole ricotta, émulsion basilic
julienne de courgettes

Home-made Desserts

Selection from the window
Au choix en vitrine
Menu
Starter + Main course + Dessert
35.00
Entrée + Plat + Dessert

Starters

Duck foie gras
tomato - strawberry chutney, black olives and arugula salad
Foie gras de canard
chutney tomates - fraises, olives noires et roquette
Octopus salad, mini ratatouille
tomato - strawberry gaspacho
Salade de poulpes, mini ratatouille
gaspacho tomates - fraises
Gravlax salmon
cucumber - granny smith tzatziki
Saumon gravlax
tzatziki concombre - granny smith

Main Courses

"Aubrac" prime beef steak, foie gras slivers
tarbais bean hummus, sauce vierge with pepper and Espelette pepper and rocket pesto
Pavé de bœuf "Aubrac", copeaux de foie gras
houmous de tarbais, vierge poivron - Espelette et pesto de roquette
Fillet of gilthead sea bream
poke bowl with quinoa, green pea foam, pomelo and feta cheese
Filet de daurade royale
poke bowl quinoa, espuma petits pois, pomelos et feta
The Chef's Special
check the board
Suggestion du Chef
voir ardoise
Fish from the market
check the board
Poisson du marché
voir ardoise

Home-made Desserts

Selection from the window
Au choix en vitrine
Cheese plate
from "Maison Xavier"
Assiette de fromages
"Maison Xavier"

Lunch Menus

1 Starter + 1 Main course or 1 Main course + 1 Dessert
19.00
from Monday to Friday lunch time
1 Entrée + 1 Plat ou 1 Plat + 1 Dessert
du lundi au vendredi midi
1 Starter + 1 Main course + 1 Dessert
23.00
from Monday to Saturday lunch time
1 Entrée + 1 Plat + 1 Dessert
du lundi au samedi midi

Starters

Starter of the day
Entrée du jour
Baby leaf mesclun
Parmesan shavings
Mesclun jeunes pousses
copeaux de Parmesan
Small cold meat platter
from "Maison Garcia"
La petite planche de charcuterie
"Maison Garcia"
Creamy courgette soup
Présence d'allergènes
GlutenGluten
EggsEggs
MilkMilk
ricotta and bodega ham gnocchi
Velouté de courgettes
gnocchi ricotta et jambon bodega

Main Courses

today's main course
Plat du Jour
Today's risotto
Risotto du jour
Ricotta raviole, basil emulsion
Zucchini julienne
Raviole ricotta, émulsion basilic
julienne de courgettes

Home-made Desserts

Selection from the window
Au choix en vitrine
Wine list

Red Wines

75cl
37,5cl
12cl

Sud-Ouest

Cahors AOP
29.00 - -
Château Combel-la-Serre
Cahors AOP
24.00 - 5.00
Château Combel-la-Serre, "Le Pur Fruit du Causse"
Gaillac AOP
18.00 12.00 4.50
Château Lastours, Cuvée Tradition

Languedoc-Roussillon

IGP Pays d'Oc
22.00 - -
Domaine Piccini, "Helius Petri"
Minervois la Livinière AOP
29.00 - -
Domaine Piccini, "Line et Laetitia"
Pic Saint-Loup AOP
29.00 - 6.00
Domaine de l'Hortus, "Bergerie de l'Hortus"
Corbières AOP
27.00   5.50
Domaine du Grand Crès, "Créscendo"
Corbières-Boutenac AOP
32.00 - -
Domaine Espérou, Cuvée Etienne
La Clape AOP
24.00 - -
Domaine Sarrat de Goundy, "Le Moulin"
Terrasses du Larzac AOP
35.00 - -
Mas du pountil, Cuvée Le Mas
Faugères AOP
28.00 - -
Domaine Saint Antonin, "Lou Cazalet"
Collioure AOP
35.00 - -
Les Clos de Paulilles

Bordelais

Pessac-Léognan AOP
30.00 - -
Château Coucheroy
Pomerol AOP
49.00 - -
Clos René

Bourgogne & Beaujolais

Brouilly AOP
28.00 - -
Château de Pierreux, réserve du Château
Savigny-les-Beaune 1er Cru AOP
49.00 - -
Maison Champy

Val de loire

Saint Nicolas de Bourgeuil AOP
24.00 - 5.00
Frédéric Mabileau, "Les Petits Grains"

Vallée du Rhône

Côtes du Rhône AOP
25.00 - -
Domaine de la Charité, "La Trilogie"
Gigondas AOP
39.00 - -
Domaine Grand Romane, Pierre Amadieu
Châteauneuf-du-Pape AOP
49.00 - -
Clos de l'Oratoire des Papes

White Wines

75cl
37,5cl
12cl

Sud-Ouest

Gaillac AOP
18.00 12.00 4.50
Château Lastours, "Les Graviers"
Jurançon AOP
27.00 - -
Délice de Thou
Jurançon AOP
27.00 - 6.00
L'Apéritif d'Henri IV
Pacherenc du Vic-Bilh AOP
- - 6.00
"Maestria"

Languedoc-Roussillon

IGP Méditerranée
18.00 - 4.50
Pierre Amadieu, Viognier
La Clape AOP
24.00 - -
Domaine Sarrat de Goundy, "Le Marin"
Corbières AOP
27.00   5.50
Domaine du Grand Crès, "Créscendo"

Bourgogne

Chablis AOP
32.00 - 6.50
J. Moreau & Fils

Val de Loire

Anjou AOP
27.00 - -
Domaine des Deux Vallées, "En Terrasse"
Pouilly-Fumé AOp
32.00 - -
Joseph Mellot, "Le Chant des Vignes"

Rosé Wines

75cl
37,5cl
12cl
IGP du Var
18.00 - 4.50
Domaine de Reillanne
Côtes de Provence AOP
29.00 - -
Château Chevron Villette

Champagne

75cl
37,5cl
12cl
Champagne AOP
60.00 - -
AR Lenoble, "Terroirs", Brut
Champagne AOP
55.00 - 8.00
Le Brun de Neuville, Blanc de Blancs
Champagne AOP
70.00 - -
Ruinart
Net prices in euros, taxes and service included.
Prix nets en euros, taxes et service compris.